PayPal Smashes Daily Crypto Volumes als Retail Investors Returns

Na een aanzienlijke daling in het afgelopen weekend lijkt de crypto-markt zich op te maken voor een herstel. En PayPal profiteert ervan.

De detailhandel is terug

Gisteren meldde Alex Saunders, een Australische crypto-gerichte journalist, dat de betalingsverwerker PayPal een nieuw hoogtepunt in de Bitcoin-handel had bereikt. Een grafiek uit Saunders‘ post toonde aan dat de handel op het platform in één dag 242 miljoen dollar bereikte, waardoor het vorige record van 129 miljoen dollar in het niet viel.

Het vorige record werd iets meer dan een week geleden gevestigd, toen Bitcoin na een andere mijlpaal steeg naar $42.000. Al met al is de cryptohandel op PayPal dit jaar met bijna 1.000 procent gestegen.

PayPal is pas een paar maanden geleden begonnen met het aanbieden van cryptohandel. Sommige commentatoren hebben het gevoel dat de meeste gebruikers zich ingraven om een idee te krijgen van de werking van het platform. Nog steeds, zoals Saunders tweeted, lijkt deze schommeling het versterken van de handel van de crypto detailhandelaars te tonen.

PayPal is één van de grootste bijdragers aan de huidige marktpiek. Toen het bedrijf in oktober zijn uitstapje naar de crypto-ruimte aankondigde, begon de prijs van Bitcoin te stijgen, waardoor het nieuwe records brak en het plafond van $40.000 werd verbroken. Op dat moment prezen velen PayPal’s toetreding tot de crypto ruimte dankzij de pure gebruikersbasis.

De service van PayPal bereikte vorig jaar 361 miljoen gebruikers. Aangezien het bedrijf ook ongeveer 28 miljoen handelaren aan boord van zijn platform heeft, is het potentieel voor adoptie aanzienlijk. De uitrol van de crypto is nog niet voltooid, maar de tekenen wijzen op een succesvolle relatie tussen PayPal en de crypto ruimte.

Alle ogen op Bitcoin

De toename van de handelsactiviteit valt samen met de langzame terugkeer van de markt naar het hoogtepunt van 30.000 dollar. Zoals eerder uitgelegd, bereikte Bitcoin vorig weekend $42.000, waardoor beleggers in een razernij terechtkwamen. Helaas heeft de asset de afgelopen twee dagen een aanzienlijke daling gezien, waardoor het grootste deel van de markt meegesleept is.

Vanaf gisteren bereikte Bitcoin een dieptepunt van ongeveer $30.500. De totale crypto-markt verloor ook $170 miljard aan marktkapitalisatie tussen 10 en 11 januari, waarbij de top tien van digitale activa gemiddeld 13.035 procent in prijs verloor op een punt.

Gelukkig lijken de dingen weer normaal te worden. Gegevens van CoinMarketCap tonen aan dat de crypto-markt weer meer dan $900 miljard waard is, en de meeste van de top tien digitale activa zijn aanwinsten aan het plaatsen in het afgelopen 24 uur.

Toch geloven sommigen dat het nog erger kan. Alex Mashinsky, de CEO van crypto portemonneeservice Celsius, ziet de daling van Bitcoin in het weekend als de eerste fase van een bredere correctie. Mashinsky voorspelde dat de asset terug zou gaan naar het $16.000 bereik voor het einde van Q1 2021, met beren die genoeg druk opbouwen om een aanzienlijke daling te forceren.

Dieser Beitrag wurde am Februar 2021 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.